Rijksoverheid

Geef je carrière een kickstart bij de Rijksoverheid

De uitdagingen voor Nederland zijn groot. Daarom heeft de Rijksoverheid de beste ICT’ers, technici, financials, juristen en andere starters nodig om deze uitdagingen aan te gaan. De Rijksoverheid heeft meer dan 10 verschillende traineeships waar pas afgestudeerde hbo-ers en academici zich voor kunnen aanmelden. Zet je tanden in maatschappelijke onderwerpen, ga aan de slag op verschillende werkplekken en ontwikkel je tot een breed inzetbare beleids-, staf- of projectmedewerker op jouw vakgebied. Kijk voor meer informatie op https://www.werkenvoornederland.nl/starters

Naast de 300 nieuwe trainees die ieder jaar starten, biedt de Rijksoverheid jaarlijks meer dan 5.000 studenten een stageplaats. Door heel Nederland kun je met alle mogelijke opleidingen bij het rijk terecht voor een stage. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen in de rechten, finance, administratie, ICT, bestuurskunde, personeel en organisatie of communicatie. De duur van een stage varieert van een paar weken tot een jaar. Kijk voor de actuele stagevacatures op https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures

BoFEB

BoFEB, een traineeship voor beleidseconomen, bereidt al 32 jaar jonge algemeen economen voor op beleidsfuncties bij ministeries en andere instellingen die betrokken zijn bij het financieel-economische beleid. Elk jaar gaan twee BoFEB-groepen van start: op 1 maart en op 1 september. Je kunt nu solliciteren naar een plaats in de maartgroep 2020.

Vormgeving

Het BoFEB-traineeship bereidt jonge algemeen economen voor op beleidsfuncties bij ministeries en andere overheidsinstanties die betrokken zijn bij het financieel-economische beleid. Het traineeship duurt een jaar en start elk jaar in maart en september. Het traineeship bestaat uit twee delen van elk zes maanden. Tijdens het eerste deel verwerf je kennis die van belang is voor financieel-economische beleidsmedewerkers. Je leert bovendien verworven kennis toe te passen in de praktijk. Tijdens het tweede deel loop je stage bij een deelnemende instelling.

Doelgroep

BoFEB is bedoeld voor afgestudeerde algemeen economen en econometristen. Mensen met een andere opleiding kunnen ook solliciteren, op voorwaarde dat zij over een stevige kennis van de algemene economie beschikken.

Beloning

Deelnemers ontvangen gedurende het hele BoFEB-jaar een salaris dat gelijk is aan dat van een beginnend academicus bij de rijksoverheid. BoFEB maakt het dus mogelijk om betaald door te leren.

Sollicitatie

Solliciteren naar een plaats in de maartgroep 2020 (de groep die van start gaat op 1 maart 2020) kan tot en met zondag 27 oktober 2019. Dit is later dan gebruikelijk. Je kunt eenvoudig solliciteren via het sollicitatieformulier dat valt aan te treffen op de website van BoFEB (www.bofeb.nl).