Rijksoverheid

Ministerie van Financiën

Over het Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën werkt aan een financieel gezond Nederland. Samen met de Belastingdienst zorgt Financiën voor een groot deel van de inkomsten van de overheid. Ook ziet het ministerie toe op een doelmatige besteding van het overheidsgeld. Zo zorgt het ministerie van Financiën dat belangrijke maatschappelijk kosten worden betaald als woningen, zorg en onderwijs. Dat geld is dus van ons allemaal en voor ons allemaal.

Financiën is verantwoordelijk voor de fiscale wetgeving en maakt daarnaast regels voor een goed functionerende financiële sector en het toezicht daarop. In Europa en in de rest van de wereld behartigt het ministerie van Financiën de financiële belangen van Nederland.

Werken bij het ministerie van Financiën?

Ben je kritisch? Wil je vanaf je eerste werkdag zelfstandig aan de slag in een jong en dynamisch team? Wil je de mogelijkheden krijgen om je steeds te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij het ministerie van Financiën. De lijnen zijn kort. Dat betekent dat ook startende academici snel met de politieke en ambtelijke top om de tafel zitten. Bij ons werken vooral academici met een (algemeen) economische, fiscale of juridische achtergrond, maar er zijn ook medewerkers met een andere achtergrond, zoals bestuurs- en bedrijfskundigen, filosofen en gedragsexperts. Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. Zo blijf je jezelf ontwikkelen.

Meer weten?

Bekijk onze vacatures en de agenda op www.werkenvoornederland.nl en stuur bij vragen of meer informatie een e-mail naar recruitment@minfin.nl

Workshop Information

Het Financial Traineeship

De mogelijkheid om na jouw masterstudie Rijksbreed aan de slag te gaan binnen de financiële functie van het Rijk. In twee jaar ervaar je hoe het is om op drie verschillende werkplekken vanuit verschillende invalshoeken aan de financiële knoppen te draaien van Nederland. Dit kan bij 12 verschillende ministeries en ruim 35 uitvoeringsorganisaties en agentschappen. Tegelijk volg je een intensief opleidingstraject aan de Rijksacademie, waarin verder vorm wordt gegeven aan jouw inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Samen met andere trainees doe je gezamenlijke opdrachten, heb je verschillende intervisie momenten en beleef je veel plezier!

Heb je een afgeronde master (alle studierichtingen zijn welkom!), financiële affiniteit en draag je graag bij aan de BV Nederland? Ga dan naar www.financialtraineeship.nl. Vanaf medio september t/m eind november 2021 kan je solliciteren voor de winterlichting en wie weet jij in maart 2022 als Financial Trainee.